All for Joomla All for Webmasters

Тържество в библиотеката в Долни Воден

Детско парти - Асеновград, кв. Долни ВоденЩастливи деца и развълнувани родители на тържеството в библиотеката в Долни Воден

В библиотеката на НЧ”Христо Ботев”в асеновградския квартал Долни Воден се събраха щастливи деца и развълнувани родители. Поводът бе приключването на програмата „Ваканция в библиотеката” и тържеството, което децата бяха подготвили, за да покажат на родителите си наученото по време заниманията през последните два месеца.  Вместо безцелно да се скитат из улиците, Дамла, Йълмаз, Тургай, Ерсин, Сенем, Ефе, Габриела, Селин и Зелиха бяха сред най-активните малки художници в ателие"Сръчни ръце". С малките си ръчички те пренесоха върху белия лист своето детско въобръжение. Рисунките им бяха показани по време на тържеството. Габриела, Зелиха и Селин са новооткритите музикални таланти на "Музикално ателие".Трите момичета са новото попълнение на ВИА "Захариа" към читалището. Габриела Атанасова и Зелиха поздравиха присъстващите с песен и изпълнение на китара, които са усвоили в рамките на програмата „Ваканция в библиотеката”. След тях се изяви и Ейлем, която е самодейка към музикалния състав и свири на китара и барабани. Тя изпълни на китара произведение на Моцарт. „Четенето е лесно и забавно", това име обединява групата на децата, които обичат да четат и да разказват книги. Приказка за Хитър Петър разказа Рамадан, басня за жабата, която искала да бъде като вола, разказа Гюлхан. Селин, Сенем и Ефе бяха написали разкази. Николина Хубенова, дългогодишен библиотекар в читалището, прочете разказа на Сенем на тема" Един летен ден в библиотеката". Ефе показа колко добре се е научил да чете като прочете част от любима книжка. Всички деца, които са активни и редовно посещават библиотеката, получиха грамоти и подарък книга. Сред тях са и Костадин, Надрие, Габриела Янкова, Елиф, Йонджа, Надя и други. С огромно вълнение родителите благодариха на Нина Хубенова за полезните занимания в библиотеката. Тя от своя страна благодари на родителите за доверието. Също така сподели, че без доброволната работа на Атанас Хубенов и Фикрет Сепетчи не би се справила, за което им благодари. С тяхна  помощ библиотеката изпълни своята програма през лятната ваканция.

 Атанас Хубенов вече 35 години служи вярно на читалището и е професионален ръководител на ВИА "Захариа". Той подпомагаше с музикален съпровод на синтезатор изпълненията на децата. Хубенов поздрави възпитаниците си за музикалния им талант и им пожела да продължават да се развиват. Фикрет Сепетчи е самороден талант на художник, който живее в Долни Воден. Той също  доброволно е отделил от времето си, за да покаже на децата как да изразяват себе си чрез рисунка. На присъстващите Сепетчи каза, че имат „златни същества” и им препоръча да оставят децата си сами да създават своите мечти. След изявите на децата, родителите ги зарадваха вкусно с любими сладки изкушения и напитки.

„Много съм доволна от посещението на родителите и гостите, това е отношение и доверие към библиотеката от страна на местната общност. Удовлетворението е пълно и взаимно”, бе коментарът на Нина Хубенова след тържеството.